Climacterium nőknél és Indonal FORTE® – elsősegélynyújtás

Cikkek és tanulmányok

03. május 2022

A klimaktérium egy természetes időszak egy nő életében, amikor a petefészkek ciklikus hormonális működése véget ér. A menstruációs vérzés és a teherbeesés lehetősége természetesen megszűnik.

Ez az időszak körülbelül 45-55 éves kor között következik be. A nők eleinte nem veszik észre ezt az időszakot, később azonban a legtöbb esetben különféle testi-lelki változásokkal kell szembenézniük, amelyek valóban megkínozhatják őket.

Tünetek

Ebben az időszakban általában fékezhetetlen hőhullámok, hányinger, ingerlékenység, álmatlanság, éjszakai izzadás, hangulati ingadozások, fejfájás jelentkeznek. Az orvosok feltételezik, hogy ez az ösztrogén és a progeszteron hiánya miatt következik be a szervezetben.

Terápia

Ebben az életkorban az első tünetek és kimaradt menstruáció esetén nőgyógyász segítségét kell kérni, aki felméri az állapotot, alapos vizsgálatokat végez és előírja a megfelelő kezelést. A kezelés alapja a hormonpótlás, de a diéta összetétele és az I3C anyag is kiváló segítő a menopauza idején. Jótékony hatással van a nők hormonháztartására, és különösen előnyös a menopauza idején. Érdeklődés esetén egyes nők különféle ételekhez, természetes hormonpótlókhoz is nyúlhatnak, ilyen élelmiszerek például a szója, de a különféle gabonafélék és a keresztes virágú zöldségek is. A bórt vagy szelént tartalmazó élelmiszerek szintén növelhetik az ösztrogénszintet, így nem kell megtagadni a gyümölcsöt vagy a halat. Menü segítségével a nők bátran küzdhetnek az „átmenetnek” nevezett kellemetlenség ellen.

Hogyan lehet megbirkózni a menopauzával

Ha a nők különböző okok miatt elutasítják a hormonkezelést, természetes étrend-kiegészítőkhöz fordulhatnak. Kiváló természetes táplálékkiegészítő az Indonal Forte®, amely az I3C hatóanyag napi ajánlott adagját tartalmazza – ami tulajdonképpen egy természetes kivonat brokkoliból és más keresztesvirágú zöldségekből (káposzta, karalábé, karfiol és kukorica (paprika kivonat)), amely növeli a szervezet biohasznosulását. a fő hatóanyagok I3C és kurkumin komplex a szervezetben.Az indol-3-karbinol képes szabályozni a hormonszintek aktuális állapotát és folyamatosan szabályozni a nemi hormonok termelődésének optimális szintre történő növelésével, vagy éppen ellenkezőleg, visszaszorításával. hogy nincs túlzott csökkenés vagy emelkedés a szervezetben a hormonszintben vagy azok ingadozásában.

Ez a jótékony hármas kombináció hasznos a méhnyakon és az emlőcisztákon bekövetkező szöveti elváltozásoknál, valamint a menopauzával kapcsolatos tünetek elnyomásában. Bővebben a www.indonal.hu oldalon olvashat.

A klimaxos időszak sok nő számára nyomasztó és bonyolult lehet, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem a vég, hanem egy új kezdet. Egy olyan időszak kezdete, amikor a nők végre vigyázhatnak magukra, és teljes mértékben élvezhetik az életet! „Az azonban továbbra is igaz, hogy a rendszeres nőgyógyászati ​​vizsgálat a legjobb megelőzés” – összegzi MUDr nőgyógyász. Ilona Hegerová.

Szerző: PR cikk

 

Forrás:

https://www.pluska.sk/sarm/zdravie-chudnutie/klimakterium-zien-indonal-forte-prva-pomoc.html

Vélemény, hozzászólás?