HOGYAN KEZELJÜK A MENOPAUZA?

Cikkek és tanulmányok

03. május 2022

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD|2018.12.20.|12:00

 

A klimaktérium (átmenet) minden nő életének természetes időszaka, amikor a petefészkek funkciója csökken. A menstruációs vérzés visszahúzódik, ami fokozatosan teljesen eltűnik. A menopauza után a nő elveszíti a teherbeesés képességét. A menopauza 45 éves kor körül kezdődik, néha később vagy korábban. A nők egy része észrevétlenül éli át ezt az időszakot, de vannak olyanok is, akiket nagyon zavarnak a változások. Szembe kerülnek olyan betegségekkel, amelyek eddig elkerülték őket, illetve olyan tünetekkel, amelyek fokozottan érinthetik pszichéjüket. Az orvosok feltételezik, hogy ezek a kellemetlen tünetek az ösztrogén és a progeszteron hiányával kapcsolatosak.

Tünetek: hőhullámok, hányinger, ingerlékenység, álmatlanság, éjszakai izzadás, rossz hangulat, depresszió, fejfájás

Terápia

Ebben az életkorban az első kellemetlen tünetek megjelenése és a menstruáció rendszeres kihagyása után mindenképpen nőgyógyász segítségét kell kérni, aki gondos kivizsgálást végez és szükség szerint előírja a megfelelő kezelést. A szintetikus kezelés a hormonok tabletták formájában történő kiegészítésén alapul. Érdeklődés esetén a nők különféle ételekhez, természetes hormonokhoz is nyúlhatnak, például: szója, különféle gabonafélék, zöldségek. A bórt vagy szelént tartalmazó élelmiszerek szintén növelhetik az ösztrogénszintet, ezért szükséges a gyümölcsök és a halak étrendjének bevitele. Egy menüvel a nők bátran küzdhetnek a kellemetlen tünetek ellen. A menopauza egészét azonban nem mindig tudjuk étrenddel befolyásolni.

Tehát hogyan kezeljük a klimaxot, ha nem akarunk hormonokat szedni?

Ha a nők nem akarnak hormonokat használni a menopauza kezelésére, lehetőségük van természetes kiegészítőkhöz nyúlni. Kiváló természetes kiegészítő az átalakulással való megbirkózáshoz az Indonal Woman®, amely 150 mg I3C hatóanyagot, valamint brokkoliból és más keresztesvirágú zöldségekből (káposzta, karalábé, karfiol) származó természetes kivonatot tartalmaz. Az indol-3-karbinol képes szabályozni a hormonális szintek aktuális állapotát. Biztosítja, hogy ne legyen túlzott esés, emelkedés vagy hormonális ingadozás a szervezetben. Ezeket a hatásokat a rendszertelen menstruációs ciklusok és a menstruációs fájdalmak korrigálására használják fiatal nőknél, valamint a menopauzával kapcsolatos tünetek elnyomására.

A klimaxos időszak sok nő számára nyomasztó és bonyolult lehet, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem a vég, hanem egy új kezdet. Egy olyan időszak kezdete, amikor a nők végre vigyázhatnak magukra, és teljes mértékben élvezhetik az életet! „Az azonban továbbra is igaz, hogy a rendszeres nőgyógyászati ​​vizsgálat a legjobb megelőzés” – összegzi MUDr nőgyógyász. Ilona Hegerová.

 

Bővebben itt: www.indonal.hu

 

fénykép: shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?