Veszélyes ösztrogéndominancia és indol-3 karbinol

Cikkek és tanulmányok

03. május 2022

A túl sok minden káros, és nincs ez másként a túlzott ösztrogénnel sem. Jelenleg ez egy nagyon aktuális téma, amely nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is érinti. Tudta, hogy a túlzott ösztrogén hormonális egyensúlyhiányt okozhat, ami meddőséghez vezethet?

Dr. John Lee használta először az „ösztrogén dominancia” kifejezést, és több éven át kereste a nők olyan problémáinak okát, mint a PMS, az endometriózis, a petefészekciszták, a mióma, a mellrák, a meddőség, a csontritkulás és a menopauza. A nők egészségével kapcsolatos klinikai tapasztalatai és publikált kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy sok nő (de férfiak) egészségügyi problémáit a jelenlévő ösztrogéntöbblet okozza. Az ösztrogénnek három alapvető típusa van: ösztradiol, ösztron és ösztriol. Az ösztradiol szabályozza a női szexuális fejlődést, elősegíti a női nemi szervek növekedését és működését, valamint a másodlagos női nemi jellemzőket, és részt vesz a csont ásványianyag-háztartásában.

Független USA-beli tanulmányok bizonyítják, hogy a keresztesvirágú növényekben jelen lévő indol-3-karbinol (I3C) befolyásolja a hormonális aktivitást:

Kiöblíti a káros ösztradiolt (az ösztradiol öregedésekor ún. 16-alfa-hidroxillé metabolizálódik), ami növeli a rák kockázatát.

Támogatja az új egészséges ösztradiol (ún. 2-hidroxil) képződését. Ezt a májenzim-termelés elősegítésével éri el. citokróm P450, amely ezt követően támogatja az egészséges ösztradiol képződését.

Csökkenti a rák kockázatát. Csökkenti az ösztrogénaktivitást azáltal, hogy blokkolja a hormonreceptorokat a hormonfüggő sejtekben a mellben és a méhben.

Link az I3C hormonokra gyakorolt ​​hatásairól szóló tanulmányokhoz:

https://academic.oup.com/jnci/article-abstract/82/11/947/905664

https://academic.oup.com/carcin/article-abstract/12/9/1571/343632

http://cancerres.aacrjournals.org/content/54/6/1446.short

Az ösztrogéndominancia által okozott vagy súlyosbítható tünetek áttekintése:

az öregedési folyamatok felgyorsulása, allergia, mellérzékenység, emlőciszták, ködös gondolkodás, kimerültség, hajhullás, arcszőrzet növekedés, agyvérzés fokozott kockázata, meddőség, ingerlékenység, memóriazavar, vetélés, csontritkulás, csökkent funkciójú PMS, méhrák , mióma, ödéma, cellulitisz, epehólyag-betegség és olyan autoimmun betegségek, mint a lupus és a pajzsmirigygyulladás.

Cikk forrása: https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravie/ako-to-funguje/estrogeny.html

Vélemény, hozzászólás?